gallop-house-1 gallop-house-2 gallop-house-3 gallop-house-4

GALLOP HOUSE
Named after the Singapore neighborhood in which it sets, Gallop House follows the topography of its hillside plot to maximize both the views and privacy. The sizable home spreads its many bedrooms — enough for the owner’s family of five, plus parents, in-laws, and guests — across three levels, two located above ground. The majority of the day is spent on the middle level, where the main living, dining, and kitchen areas open directly onto a veranda. The veranda is sheltered beneath the top floor and also houses the pool, the structure of which is cut out at the end to form a carport. Timber slats on the upper level provide shade and recall the property’s linear treehouse that was built for a prior owner, and frame the rooftop terrace that provides views of the city.

Photos: Albert Lim / Formwerkz Architects

Advertisements

Written by Chris Idolize

Winning Starts Here

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s